Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Κανόνες επαναλειτουργίας Σχολείου



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Θέμα: Οργάνωση του σχολικού προγράμματος και των νέων κανονισμών ενόψει της επαναλειτουργίας του σχολείου.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ήρθε η ώρα να καλωσορίσουμε τους μικρούς μας μαθητές, μετά από σχεδόν τρεις μήνες αναγκαστικής διακοπής της λειτουργίας του σχολείου μας. Λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργεί η αντιμετώπιση της πανδημίας Covid19, το πρόγραμμα και οι λοιπές σχολικές δραστηριότητες αναπροσαρμόζονται με γνώμονα την προστασία των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και φυσικά των οικογενειών τους.

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο που ακολουθεί, ώστε να ενημερωθείτε σωστά και να πράξετε αναλόγως. Κύριος κοινός μας στόχος είναι η επικέντρωση σύσσωμης της σχολικής κοινότητας στην τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής, ώστε το κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς στις 26 Ιουνίου να μας βρει αισίως όλους μας υγιείς και χαρούμενους.

Αναλυτικά:

 Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και λήγουν   την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.
     Τα παιδιά της Α΄ τάξης θα έρχονται σχολείο καθημερινά, καθώς οι αίθουσές τους είναι μεγάλες και τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
·        Οι υπόλοιποι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής. Για τις τάξεις Β΄- Γ΄- Δ΄- Ε & ΣΤ΄ τα παιδιά δε θα έρχονται στο σχολείο κάθε μέρα. Θα ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς, για το ποιοι μαθητές/τριες θα έρθουν τη Δευτέρα 1/06/2020. Τα τμήματα έχουν χωριστεί  σε 2 υποτμήματα έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απόσταση του 1,5 μ. ανάμεσα στους μαθητές (σύμφωνα με τις συνημμένες  οδηγίες του ΕΟΔΥ) και τα θρανία θα έχουν όλα τον ίδιο προσανατολισμό.
·        Τα υποτμήματα θα λειτουργούν ως εξής:
  Δευτέρα, Τετάρτη , Παρασκευή το ένα και Τρίτη , Πέμπτη το άλλο και θα αλλάζει την επόμενη εβδομάδα. Έχουμε ήδη φροντίσει τα αδέρφια, να έρχονται την ίδια μέρα.
·       Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων δεν αλλάζει, θα τηρηθεί ως έχει.
·       Το Ολοήμερο σχολείο δε θα λειτουργήσει μέχρι νεωτέρας.
Προσέλευση μαθητών αυστηρά: 8.00.πμ-8.15.πμ   
  Κάθε γονέας/κηδεμόνας που συνοδεύει το παιδί του απαγορεύεται ρητά να προσέρχεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Σε περίπτωση που είναι αναγκαία η δια ζώσης συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου ή τον/την εκπαιδευτικό, θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση, ώστε να αξιολογείται η αναγκαιότητα και να καθορίζεται με ασφάλεια η ώρα συνάντησης.

·      Δεν θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη πρωινή συγκέντρωση των μαθητών. Αντιθέτως, κάθε μαθητής μπαίνοντας στο σχολείο θα πηγαίνει κατευθείαν στην τάξη του.

·        Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού  και κάθε τάξη παραμένει  σε συγκεκριμένο οριοθετημένο χώρο του προαυλίου.

     Απαγορεύονται οι αθλοπαιδιές και τα παιχνίδια με μπάλα ή άλλο υλικό που ανταλλάσσεται μεταξύ των παιδιών.
              Το κυλικείο δε θα λειτουργήσει. Κάθε παιδί θα πρέπει να κρατά από το σπίτι το φαγητό που επιθυμεί και οπωσδήποτε ΔΥΟ (2) μπουκάλια  με νερό αυστηρά για προσωπική του χρήση, ώστε να μην χρησιμοποιεί τις κοινόχρηστες βρύσες του σχολείου.  Εκτός αυτού θα πρέπει στην τσάντα του να έχει τακτοποιημένα όλα τα αντικείμενα σχολικής χρήσης (μολύβια, γόμες, κτλ), ώστε να μη  χρειαστεί να ζητήσει από κάποιον συμμαθητή και μάλιστα θα ήταν καλό να έχουν πάνω τους γραμμένο το όνομά του ή κάποιο ιδιαίτερο διακριτικό σημάδι, ώστε να μην μπερδεύονται με των άλλων παιδιών.  Ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε σε μέγιστο βαθμό την κοινή χρήση των αντικειμένων. Παρακαλούμε να ελέγχετε την τσάντα του παιδιού σας καθημερινά ως προς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Κρίνεται σκόπιμο να προμηθευτεί κάθε παιδί με έναν ατομικό μαρκαδόρο πίνακα.
·       Το σχολείο έχει προμηθευτεί και διαθέτει τα απαραίτητα υλικά για το σωστό καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και υλικά ατομικής υγιεινής (χειροπετσέτες, υγρό σαπούνι, απολυμαντικά και αντισηπτικά διαλύματα κτλ), ωστόσο θα πρέπει και κάθε παιδί να έχει μαζί του ανάλογα προϊόντα, για να τα χρησιμοποιεί αυτόνομα, όποτε το θελήσει και νιώθει την ανάγκη.
     Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.
·        Τα σχολικά γεύματα θα παραδίδονται στους μαθητές κατά την αποχώρησή τους.

·      Αν το παιδί σας παρουσιάσει πυρετό, βήχα, οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα ή αδιευκρίνιστη αδιαθεσία, δεν επιτρέπεται να έρθει στο σχολείο.
·      Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, με απλή υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί. Παρακαλείσθε όσοι ΔΕΝ επιθυμείτε να στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο, να συμπληρώσετε Υπεύθυνη Δήλωση και να την παραδώσετε  στο Σχολείο ΑΜΕΣΑ, για να μην αντιμετωπίσει ο μαθητής/τρια πρόβλημα με αδικαιολόγητες απουσίες. (εκτύπωση Υπεύθυνης δήλωσης εδώ).
     Η αποχώρηση των μαθητών/τριων θα γίνεται στις 13.15. Οι γονείς δε θα επιτρέπεται να μπαίνουν στο προαύλιο. Τα παιδιά θα τα κατεβάζει ο εκπαιδευτικός και οι γονείς θα περιμένουν στον δυτικό διάδρομο, πίσω από το σχολείο και παρακαλούνται να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, στα σημεία που έχουν μαρκαρισθεί από το Σχολείο.

Να παρακολουθείτε τακτικά τις ανακοινώσεις στην αρχική σελίδα του ιστολογίου μας. Σε κάθε περίπτωση, μη διστάζετε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή με e-mail με τη Διεύθυνση ή με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού σας για τις απορίες σας.

    Το σχολείο μας λοιπόν ανοίγει πάλι την Δευτέρα 1 Ιουνίου. Οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους για να συνεχίσουν αυτό που η πανδημία μας ανάγκασε να διακόψουμε. Οι συνθήκες βέβαια θα είναι πολύ διαφορετικές αλλά πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο.
Περισσότερες διευκρινήσεις και οδηγίες για τη λειτουργία του Σχολείου θα λάβετε τις επόμενες ημέρες.
Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά με υγεία.



Με εκτίμηση

                Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρήτη - Γνώρισε τον τόπο σου

 
33o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Πλατεία Δειλινών, Ηράκλειο, 2810251505 - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης